woensdag 16 mei 2007

Ons Thuis 4

‘Wenn der Gläube Feuer fängt’ Lieder und Texte der Täufer (Liederen en teksten van de Wederdopers) speelt regelmatig in mijn auto, wanneer ik onderweg ben van Varkenssignalen voordracht naar SchweineSignale Vortrag.

Vader en moeder, 76 en 74 jaar, leven bijna ten einde. Hoorde vandaag dat mijn zus , haar man en hun vier kinderen definitief vertrekken naar Canada om daar hun landbouwbedrijf voort te zetten. Een zéér grote stap als ondernemer; goed ? óf goed !

Ondertussen reizen wij weer over ons spirituele pad, van links naar rechts geslingerd, maar steeds met het vizier goed gericht op de toekomst. Veel zoeken, nog meer twijfelen, maar vooral vragen dat God ons leiden mag. Een compleet overgeven, nuchter, zonder poeha, zonder druk filosoferen, genieten van je kinderen, genieten van onze dochter in haar zeer mooi gespeelde Les Miseres. En een zoon , die al zittend op de WC vraagt of ik aan het vertalen ben van Duits naar Nederlands. Dank God, voor deze mooie momenten, niet groot, niet extreem, maar waardevol.

Vertrouwen op U, vertrouwen op elkaar, vertrouwen in elkaar, dat is wel heel erg moeilijk geworden in deze tijd. Zoeken, zoeken, zoeken en wij zullen vinden: U vinden, U verheerlijken en leven naar het voorbeeld van Jezus.

Poorten worden opgericht, poorten zullen worden gesloten: wat een rare mensen: zijn het moslims ? Zijn het Jehova’s getuigen ? en nog meer van deze on-…!

Lieve God, houdt ons hart open, open vooral voor U, vooral uw Heilige Geest die ons sterkt, ons helpt en de juiste Weg toont. Wij zijn teveel belemmerd, teveel werelds en nog niet gedoopt in uw Geest !!!

Dank

Geen opmerkingen: