dinsdag 15 mei 2007

Ons Thuis 2

Lieve God(je),

Ons leventje hier is een wervelwind van chaos geworden. Wij bewegen mee, wij doen mee, wij denken zelfs mee. De landing, wanneer de kracht uit de wervelwind is verdwenen, zal hard zijn. Hard, in de zin van teruggeworpen worden op ‘the basics’.
Wat zijn ‘the basics’ ?? Waar draait het allemaal om ?
Is het ‘de lieve vrede bewaren’ ? Is het van elkaar houden ? Wie houdt van wie ? Wat is houden van? Wat hebt U daar nou mee te maken ? Wie bent U eigenlijk ?
We kunnen toch makkelijk zonder U !! Ons natje en ons droogje, ons huisje, boompje, beestje hebben we toch.
Soms wordt er een beetje aan gemorreld, maar toch !! We gaan lekker door met dat we leuk vinden. Leuk: Het woord van de onvoltooid tegenwoordige tijd. Wanneer iets leuk is, heeft het ontspanningswaarde en vaak wordt het ook nog gezien van een hoger moreel niveau. Leuk, dat je even langs komt !! Het feestje was ontzettend leuk !!

Onze deur gaan openzetten voor een ieder die met ons wil samenleven onder hoede van U, lief God(je). Is het daar langzamerhand tijd voor ? Wel erg spannend, zo ervaren wij het. Wij weten ook niet, nog niet , of het wel leuk zal zijn. Vasthouden aan uw geboden, een test-and-trial periode voor ‘novicen’ ?!?!?!

Uw stem in ons, in mij is aan het puberen. Hij wordt volwassener, krachtiger en ook dieper. Rust als het gaat om aardse zaken en aardse belangen is (bijna) een grondhouding aan het worden !! Het komt zoals het komt, het is zoals het is !!

Een grote pijn ontstaat wanneer er met weinig of geen respect over je heen gelopen wordt. Wanneer je géén ‘Key Account’ achter je naam hebt ben je tegenwoordig inruilbaar, niet écht belangrijk. ‘Key Account’ vertaalt zich letterlijk in ‘belangrijke rekening’. Het gaat dus weer, ja weer, om geld !! Die Mammon, dat gif, is werkelijk in alle haarvaatjes van ieder menselijk wezen binnengedrongen. Zelfs sommige vaders en moeders ontlenen daaraan t.o.v. kinderen hun positie, hun respect en hun macht !! Is uw Goddelijke Liefde dan verdwenen tussen zulke mensen ?

Vaak is er dan, ontstaat er dan angst. Angst dat men de Mammon niet kan gerieven. ’s Nachts wakker worden met zweet in de handen; niet meer slapen, niet goed meer slapen. Angst dat men in de nadagen van het leven nog met lege handen komt te staan ? Angst dat vrijgevigheid wordt geïnterpreteerd als een ander (financiëel) tekort doen. Het zij zo.

Het ontgiften van een mens is een opgave die bovenmenselijk is. Uw Geest, uw zoon Jezus, Uzelf kunnen dat als geen ander.

We geloven dat Jezus het licht van de wereld is, een voorbeeld voor alle mensen van deze wereld (Johannes 1:9, Titus 2:11). We geloven dat zijn Geest zich uitstort over alle mensen waar ook ter wereld, en ze naar hem toe roept (ook al kent of herkent men hem niet) (Romeinen 1:18-20 én 2:14-15). Enkel zij die zijn roepen beantwoorden zullen worden gered. Enkel zij die zoeken zullen Hem vinden (Romeinen 2:9-11).


Uw Geest lukt het om via het hart, het oog, het oor een mens binnen te komen !! En tot waarlijk leven te brengen !! Bij U, samen met U en door U !!
Wij bidden juist voor dat !!!

Geen opmerkingen: