donderdag 11 september 2008

Een persoonlijke brief aan Jezus

Lieve Jezus,

Waar zal ik beginnen ? Zoekende, zoekende naar een vervolmaking van het leven hier op aarde. Leven, liefhebben van elkaar houden. Mooie woorden, maar niet voor iedereen weggelegd om het in de praktijk van alledag om te zetten.

Waar zitten de voetangels en de klemmen om dit te laten gebeuren ? Eigentrots, het jezelf voorop stellen en je niet kunnen richten naar wat U ons bijna 2000 jaar geleden geleerd hebt.

Jezus, aub help ons vooruit. Vooruit in de zin van Uw vooruit. Niet het vooruit wat uit te drukken valt in € of in $. Niet het vooruit wat uit te drukken valt in Ph.D. of in M.Sc.
Zonder titel maar wel met gevoel. Zonder eigenwaan maar wel een tikkeltje eigenwijs. Zonder agressie maar wel met liefde.

Waarnaar kijken wij uit ? Wij kijken uit naar een hemel op aarde. Een plek waar mensen in vrede met elkaar samenleven. Samenleven door samen te bidden, te werken en te leven. Ieder zijn plekje, maar wel met de ogen gericht naar God.

Geen sekteleider, geen afgoden, geen idolen, maar een rechtstreekse verantwoording naar U, Heer Jezus.

Geen predestinatie, geen aflaten en biechten, geen ongehuwde pastoor, maar enkel U, Heer Jezus !

Geef ons, op uw moment, in uw wijsheid een teken van Leven. Een teken, van hé ga eens die kant uit. Een teken, van hé denk eens daaraan. Een teken van, hé bid eens wat langer om een oplossing.

Lieve Jezus, wij houden van U !! U bent onze Weg, Waarheid en Leven.

Uw dienende Zoon,

Kees

Geen opmerkingen: